ZON – Zorg Ondernemend Netwerk

Zorg-Ondernemend-Netwerk-logo#professionalsvoorgoedezorg

Als het aan ons, drie bevlogen zorgverleners, ligt gaat het ZONNETJE stralen voor iedereen die tijdelijk of langdurig hulp nodig heeft in zijn of haar leven.
Wij zijn alle drie ervaringsdeskundig op onze manier en weten wat het betekent om hulp te moeten vragen. Wij gaan er van uit dat onze rol bescheiden en aanvullend is.
Kortom; het gaat niet over ons maar over het resultaat voor jou en je gezin!

Dit doen wij door ROND te kijken en te handelen:
Ruimte scheppen waar nodig, zowel letterlijk als figuurlijk.
Open en oprecht luisteren, zonder oordelen.
Nieuwsgierig zijn naar wat iemand beweegt en motiveert.
Duidelijk zijn, dus aansluiten bij de ander en vooral navragen.

Wij gaan uit van principes die gelijkwaardigheid vergroten:
a) “Ieder mens is eerst mens”:
Wij helpen bij opvoed-, levens- en ontwikkelingsvragen waar ze in de medische wereld niet of nauwelijks een antwoord op hebben. Wij geven antwoord op de vraag hoe jij en je gezin optimaal kunnen leven binnen de omstandigheden waar je in verkeert. Daarnaast lossen we praktische problemen op waardoor jij je weer een gewaardeerd mens voelt.

b) “Niet moeilijker doen dan strikt noodzakelijk is”
Als je problemen ervaart, staan wij naast je om samen te kijken waar jij en je gezin behoefte aan hebben. Vaak is het een chaos en wij helpen je om door de bomen het bos weer te zien. Overzicht helpt al om weer in beweging te komen en te doen wat goed is voor jou en je gezin.

c) “SAMEN op weg”:
Jij bent de regisseur van jouw leven en soms kom je er zelf niet uit. De hulp die ZON biedt past bij jou en je gezin, waardoor jullie zelf tot oplossingen komen die werken. Dat doen wij door er te zijn en oprecht te luisteren. We lopen met je mee zolang het nodig is.

d) “Je weet nooit wat je kunt, tot je het probeert”
Als je vastloopt of bent vastgelopen is het soms moeilijk om je voor te stellen hoe het anders kan. ZON brengt je weer in beweging door je op een nuchtere en respectvolle wijze opties te laten zien en samen stappen te zetten.

Wil je meer weten? Voel je je aangesproken door dit verhaal? Stel je vragen en deel je ervaringen via mail:
karen@zorgondernemendnetwerk.nl