Op de drempel van het nieuwe jaar

Op de drempel van het nieuwe jaar sta ik even stil. Ik kijk naar achteren, naar 2019. Ik kijk naar voren naar 2020 en ineens is de keuze niet zo moeilijk.
Ik ga het goede behouden uit 2019 en daarop voortbouwen.

 

“Je eigen dingen realiseren”
Wat mij duidelijk geworden is afgelopen jaar is dat ik mijn eigen dromen mag gaan realiseren. Ik was geneigd om af te wachten en anderen teveel ruimte te geven. Dat wordt anders! De ideeën die in een doos op mijn stoffige gedachtenzolder liggen, haal ik naar beneden en geef ik de aandacht die zij verdienen. Ik heb besloten om mensen en dingen die voor mij waardevol zijn, te zien en ervan te genieten.
“Trouw zijn aan jezelf”
Afgelopen jaar heb ik geleerd dat mijn kwaliteit is om ruimte te geven aan anderen om te zijn wie zij zijn door open en nieuwsgierig in het leven te staan. Wat ik daarbij nog weleens vergeet is dat ik zelf ook ruimte in mag nemen en dat ik ook open en nieuwsgierig naar mezelf mag zijn. Ik vergeet soms dat ik heel goed weet wat ik wil en waar ik voor sta, dus ik zie er naar uit om daarin stappen te gaan zetten.
“Je weet nooit wat je kunt tot je het probeert”
Komend jaar ga ik niet proberen, ik ga het gewoon doen! Komend jaar ga ik verder met verbindingen aangaan en contacten leggen met iedereen die net als ik verschil wil maken. Achter de massa aanlopen is nooit mijn stijl geweest, ik zocht vaak zijweggetjes en heb me vaak Don Quichotte gevoeld. Vanaf 2020 ga ik gewoon eens voorop lopen, kijken hoe dat bevalt. Voor mij is dat een hele stap en ik heb er zin in.
De wereld is een stukje mooier MÉT jou.
Voor iedereen die daar net als ik weleens aan twijfelt, wil ik een inspiratie zijn. Ik sta al jaren een beetje tweeslachtig in het leven, nergens heb ik nog volmondig uitgesproken dat ik blij ben dat ik er ben en dat ga ik veranderen in 2020. Nu kan ik het nog niet zeggen want het is een thema dat lang in mijn onderbewuste meegespeeld heeft, dat verander je niet zomaar. Ik heb goede hoop dat het me gaat lukken en dat ik op een gegeven moment hardop kan zeggen dat de wereld daadwerkelijk een stukje mooier is met mij.
Gehoord, gezien, erkend worden voor wie je bent, is een universele behoefte
Practice what you preach; het is mijn diepste overtuiging dat erkenning voor de waarde van elk mens de wereld mooier maakt en ik breng het voor anderen al jaren in de praktijk. Het is tijd om dat nu ook voor mezelf te doen. Om mijn pijn aan te kijken, om mijn schaamte en schuldgevoel te onderzoeken en om mijn eigen waarde te ontdekken.

Bouwen aan de basis is mijn voornemen voor 2020 en ondanks dat ik het retespannend vind, heb ik er veel zin.

Ik hoop je hiermee te inspireren zo aan het eind van 2019. Sowieso wens ik iedereen een goed, gezond en gelukkig Nieuwjaar en mijn wens is dat we er met zijn allen een warmer, liever en vooral WAARDEvol jaar van maken!

 

 

Over bijkaren

Initiatiefnemer Aansluiten Bij Communicatie, gepassioneerd voorvechter van (mede)zeggenschap van mensen voor wie praten en luisteren niet vanzelfsprekend is
Dit bericht werd geplaatst in Aansluiten Bij Communicatie, Gehoord en gezien worden en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.