Soms kan even stilstaan een hele vooruitgang zijn!

Even stilstaan bij 2017 omdat ik vrij snel vergeet wat er allemaal gebeurd is 🙂 en het eind van het jaar is daar een geweldig moment voor.

 

In januari kregen Jannet en ik de vraag of wij een afstudeeronderzoek wilden begeleiden. Drie jongens van de opleiding Maatschappelijk Werk waren enthousiast geworden over onze werkwijze en zo werd ZON onderdeel van een afstudeeropdracht. Met als kers op de taart dat ze alle drie geslaagd zijn.

In februari kreeg ik een onverwacht cadeautje; het KDC waar ik tien jaar geleden met veel plezier gewerkt had, zocht een zwangerschapsvervanger. Natuurlijk zei ik ja! Ondanks de reisafstand, heb ik daar met plezier vier maanden gewerkt. Vertrouwd en toch ook nieuw; het was een feestje om samen met begeleiders en cliënten nieuwe ervaringen op te doen.

In mei pakte ik Het Grote Gebaar weer op, een project dat na ongeveer 2 jaar voorbereiding en veel geduld van betrokken partijen, in beweging komt.
De eerste horde; een subsidie-aanvraag gaat genomen worden. Spannend!!!

In juni kreeg de samenwerking tussen de Beroepsorganisatie Kindbehartigers en ZON vastere vormen doordat wij in co-creatie actieonderzoek gaan doen, onder begeleiding van TNO. Ons onderzoek gaat zich richten op “demedicaliseren, normaliseren en ontzorgen.

In juli en augustus deden we het wat rustiger aan en namen de tijd om leuke mensen te ontmoeten. Daarnaast waren we veel tijd kwijt aan het administreren, factureren en organiseren van de hulpverlening. Na veel gedoe en hulp van diverse mensen, lukte het om onze eerste declaratie bij een gemeente in te dienen!

September stond in het teken van HET veranderplan voor het actieonderzoek en verder waren we druk met hulpverlenen. Ook het Grote Gebaar was volop in ontwikkeling, dus gewoon lekker bezig.

In oktober waren we getuige van de geboorte van de Inclusie-academie, een initiatief waar wij volmondig achter staan en waar wij heel graag onze expertise voor in willen zetten. Ook werden we benaderd door gemeenten voor nieuwe cliënten.

Op 2 november mochten wij deelnemers aan de Ronde Tafel een (onvergetelijke) ervaring laten beleven. Professionals in de zorg kwamen bij elkaar om kennis te delen over belevingsgerichte zorg en daar hoorde een workshop waarnemen bij. Licht, luchtjes, geluid en tastbare prikkels brachten iedereen weer even tot de kern van mens-zijn.

En in november is de subsidie-aanvraag voor Het Grote Gebaar ingediend!

Nu is het december en kijk ik terug op een jaar vol interessante en inspirerende momenten en mensen, er is een opgaande lijn te zien in het werk dat ZON kan doen én ik kan zeggen dat Aansluiten Bij Communicatie inmiddels al 5 jaar bestaat.

 

Als ik alles in 2017 overzie, zijn mijn belangrijkste leerpunten geweest dat:
* er succes ontstaat, daar waar focus is.
* samenwerken en gelijkgestemden treffen het werk makkelijker maken.
* je nee hebt en ja kunt krijgen, als je oprecht in contact treedt met anderen.
* kennis delen hele mooie dingen opleveren.

En tot slot; dat ik dit nooit had bereikt zonder Jannet.

Mijn wens voor 2018 is dan ook dat ZON vol trots kan schijnen en dat meer mensen mee willen gaan stralen!

www.aansluitenbijcommunicatie.nl

karen@aansluitenbijcommunicatie.nl 

 

 

 

Over bijkaren

Initiatiefnemer Aansluiten Bij Communicatie, gepassioneerd voorvechter van (mede)zeggenschap van mensen voor wie praten en luisteren niet vanzelfsprekend is
Dit bericht werd geplaatst in Goede zorg en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.