Wordt het niet eens tijd…………

Om te erkennen dat wij Nederlanders kampioen zijn in het (te) hoog leggen van de lat.

Ondanks bericmoethten dat steeds meer mensen onder de lat doorgaan of er aan onder door gaan, blijven wij ons focussen op excellentie, normaal en maakbaar. We MOETEN vooral heel veel, van onszelf en van anderen.

 

Beeldvorming is belangrijker geworden dan inhoud en beheersing is belangrijker dan spontane groei en ontwikkeling.

Voorbeelden te over: boot
* Scholen die aandringen bij ouders op medicijngebruik bij kinderen omdat ze “anders” zijn.
* Werkgevers die zich afkeren van 50 plussers omdat ze er van overtuigd zijn dat die niets goeds meer brengen.
* “Verwarde” mensen die vanuit angst dan maar drie dagen moeten worden opgesloten.
* Kinderen die gelabeld worden als “complex”  en als een soort pakketje worden doorgeschoven in de hulpverlening.
* De zorg, die als gevolg van marktwerking meer bezig is met imago dan met het veel minder sexy dagelijks leven van bijvoorbeeld ouderen.
*Het toestaan van de NIPT test voor alle zwangeren om de illusie in stand te houden en om de angst voor “afwijkingen” te voeden.

Er is nu al een enorme kloof tussen de echte werkelijkheid en de papieren werkelijkheid waar zo veel waarde aan wordt gehecht. Of denken de hoge heren werkelijk dat wat zij in al die rapporten lezen DE werkelijkheid is?

Het leven beschrijven zoals jij zou willen dat het gaat, is toch echt iets anders dan het leven leven zoals jij zou willen dat het gaat. De werkelijkheid van de meeste mensen is niet perfect en voornamelijk weerbarstig. Dat is ook niet heel gek als je bedenkt dat altijd excelleren dodelijk vermoeiend is, dat het leven soms poetsen bakt die niemand ziet aankomen, dat blijkt dat doelen in ronkende rapporten totaal niet haalbaar zijn voor “gewone” mensen en dat mensen lang niet zo veel invloed hebben op hun eigen leven als wordt voorgespiegeld.

Streven naar wat het beste is voor jou, is niet verkeerd. Het beste uit jezelf en anderen willen halen ook niet. Het gaat mis als het nooit genoeg is, als het ten koste gaat van je welbevinden en ontspanning, als je jezelf de schuld blijft geven van “mislukkingen” en als anderen snel klaar staan met oordelen als het minder goed met je gaat of als je afwijkt van de “norm”. mildheid

Uiteindelijk zijn we allemaal mens en IK ken maar weinig mensen die elke morgen opstaan met de vastbeslotenheid om er bewust een gigantische puinhoop van te maken. Kijk eens om je heen en tel jij eens de mensen in je omgeving die er willens en wetens een puinhoop van maken. Grote kans dat jij er ook niet veel kent 🙂

hoogspringenAls wij de lat zo hoog willen blijven leggen, laten we dan in elk geval zorgen dat mensen de beschikking krijgen over hulpmiddelen die hen in staat stellen de sprong te wagen met een redelijke kans van slagen.

Kijk anders, kijk ROND!

 

Over bijkaren

Initiatiefnemer Aansluiten Bij Communicatie, gepassioneerd voorvechter van (mede)zeggenschap van mensen voor wie praten en luisteren niet vanzelfsprekend is
Dit bericht werd geplaatst in Gedrag, mildheid, Onbegrip, stress en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.