Je kunt bij mij ver gaan…………….

avontuurEven een persoonlijk verhaal over loyaliteit, rechtvaardigheid en vertrouwen. Mijn leven is nooit saai, van uit mijn nieuwsgierigheid en streven naar voortdurende zelfverbetering stap ik in avonturen met andere mensen. Mijn sterrenbeeld is Boogschutter, voor diegenen die dat wat zegt en één van de eigenschappen die hen wordt toegedicht is avontuurlijk zijn. Dat verklaart wellicht mijn drang naar avontuur, nieuwe dingen ontdekken en leren.

Zo leer ik elke dag; over mezelf, over de wereld en over andere mensen.

Over mezelf heb ik geleerd dat ik een sterk rechtvaardigheidsgevoel heb en dat ik geregeld worstel met onrecht in de wereld. Ik maak me hard voor openheid, transparantie en duidelijkheid omdat ik zie dat veel mensen daar behoefte aan hebben en maar weinigen er ECHT goed in zijn (ook ik ben niet altijd even duidelijk 🙂 )

Denkertje25

Wat ik absoluut niet aan kan zien is dat mensen gekwetst, geschoffeerd en gedenigreerd worden en daar waar verbaal geweld en ongelijkwaardigheid in het spel zijn, zal ik me uitspreken. Zo heb ik iemand ooit verteld dat “hij, over mijn lijk, nog mensen zou kwetsen” Toen werd het weggelachen maar er komt een moment dat hij de consequenties van die uitspraak aan den lijve gaat ondervinden. Je trapt niet zomaar op mensen die ik waardevol vind. Je kunt bij mij ver gaan, maar ik vergeet niet!

Over de wereld heb ik geleerd dat gelijk hebben zeker niet hetzelfde is als gelijk krijgen. Dat de wereld zo ingewikkeld is geworden dat vertrouwen geven vaak leidt tot beschadigd vertrouwen. Dat woorden niet hetzelfde zijn als daden en dat verantwoordelijkheid nemen voor fouten zeker geen vanzelfsprekendheid is. De wereld is complex, informatie is overvloedig aanwezig en consequenties van beslissingen zijn moeilijk te overzien. Helaas heeft het kabinet daar boven op besloten dat we allemaal ZELF verantwoordelijk zijn voor ons eigen leven en daar zien we dagelijks de nare gevolgen van.

samen3“Ieder voor zich” werkt niet, we zullen het met zijn allen moeten zien te rooien.

 

Over andere mensen heb ik geleerd dat er heel veel goedwillende, lieve mensen zijn met kwaliteiten die uitzonderlijk zijn en elke keer dat ik zo iemand ontmoet, ben ik dankbaar dat ik zo iemand heb mogen leren kennen. De afgelopen tijd ben ik er weer een aantal “tegen het lijf gelopen” en die brengen rijkdom in mijn leven. Ik heb een partner waar ik blind op kan vertrouwen, ik heb fijne kinderen, die op hun manier de wereld een beetje mooier maken én ik heb vrienden om me heen die mij waarderen. Ik draag op mijn manier mijn steentje bij door #professionalsvoorgoedezorg samen te brengen en verbindingen tot stand te brengen op gevoelsniveau.

Tot slot nog een overdenking:

strong

Prettige Paasdagen!

Over bijkaren

Initiatiefnemer Aansluiten Bij Communicatie, gepassioneerd voorvechter van (mede)zeggenschap van mensen voor wie praten en luisteren niet vanzelfsprekend is
Dit bericht werd geplaatst in diversiteit, Eerlijkheid, gelijkwaardigheid, luisteren, praten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.