Net terug van vakantie en nu al (weer) gestresst?

Dat kan anders! Leer de signalen van je lichaam en geest kennen en doe wat goed is voor jou. Pieker je veel? Moet je nog zo veel? Ben je snel geïrriteerd?moeten1

GA MET JEZELF AAN DE SLAG OP EEN PRAKTISCHE MANIER. Aansluiten Bij Communicatie biedt vijf bijeenkomsten waarin je samen met maximaal vijf anderen leert omgaan met stress. Je leert wat jouw lichaam je wil vertellen, welke interne gesprekken je (onbewust) voert en hoe je communiceert met je omgeving. Je leert waar jouw valkuilen liggen en wat je kunt doen om daar op een positieve manier mee om te gaan.

Tijdens de terugkomdag bespreken we wat je aangepast hebt in je leven of welke hulp je hebt ingeroepen. Als jij beter weet wat voor jou werkt en hoe jij om kunt gaan met lastige situaties, neemt je stress af. Ik garandeer je dat je na vijf bijeenkomsten zo af en toe weer een glimlach op je gezicht hebt en plezier ervaart of dat je misschien zelfs op een onverwacht moment, net als ik ooit ervaren heb, overvallen wordt door een spontane slappe lach!

De bijeenkomsten zijn voor iedereen die op dit moment te maken heeft met langdurige stress, kampt met overspannenheid of te maken heeft met een burn-out. Aanmelden kan vanaf nu bij karen@aansluitenbijcommunicatie.nl.

De bijeenkomsten duren twee uur per keer en starten bij voldoende animo in september en oktober op drie locaties:

Almelo, ’s avonds van 19.00 – 21.00 uur: 8 – 15 – 22 – 29 sept. Terugkomdag 27 okt.

Deventer, ’s ochtends van 10.00 – 12.00 uur: 22 – 29 sept./ 6 – 13 okt. Terugkomdag 10 nov.

Deventer, ’s middags van 14.00 – 16.00 uur: 24 sept./ 1 – 8 – 15 okt. Terugkomdag 12 nov.

Bilthoven, ’s middags van 14.00 – 16.00 uur: 8 – 15 – 22 – 29 okt. Terugkomdag 26 nov.

Voor meer informatie en aanmelden kun je bellen met 06-24822962 of mailen naar karen@aansluitenbijcommunicatie.nl

Denkertje11

HET KAN IEDEREEN OVERKOMEN: Ieder mens heeft een ander breekpunt en voor iedereen is de verhouding tussen draaglast en draagkracht anders. Eén ding hebben alle mensen gemeen; als er te lang veel spanning in hun leven is, dan komt er een moment dat de rek er uit is. De spanning kan van oorsprong mentaal zijn, maar zal zich uiteindelijk ook vertalen in lichamelijke klachten. Het kan een stapeling van nare gebeurtenissen zijn of één situatie die langdurig de draaglast overschrijdt. Dat verschilt van persoon tot persoon. Omgekeerd komt ook voor; een lichaam dat langdurig tot het uiterste wordt ingespannen en te weinig hersteltijd krijgt, heeft zijn weerslag op de mentale veerkracht.

Denk maar eens aan een elastiekje; als je een elastiek op tafel legt, gebeurt er niets. Als je het gebruikt en het eindeloos uitrekt en weer loslaat, breekt het niet. Pas wanneer je het langere tijd maximaal uitgerekt houdt, knapt het op zeker moment. Een leven zonder stress is niet mogelijk al is het alleen maar omdat in ieder mensenleven gebeurtenissen plaatsvinden die stressvol zijn; wist je bijvoorbeeld dat de geboorte van een kind, het kopen van een huis en het veranderen van baan in de top tien van meest stressvolle gebeurtenissen staan? Toch weerhoudt dat feit maar weinig mensen er van om kinderen te krijgen, een huis te kopen of een nieuwe baan te accepteren.

WAT ALS JE TEVEEL STRESS ERVAART: Mensen die veel stress ervaren, merken oververmoeidvaak dat zij veel minder kunnen hebben. Het voelt alsof hun zenuwen bloot liggen. Geluiden, drukte, fel licht worden ineens ervaren als irritant. Somberheid, kort lontje, boos op alles en iedereen; het lukt hen nog maar weinig om van harte te lachen. Stress kost het lichaam veel energie, dus vaak voelen mensen zich voortdurend oververmoeid, zij kunnen ’s ochtends al als een berg opzien tegen de dag. Op die manier wordt elke taak een opgave en komt er een zekere moedeloosheid over mensen. Het niet kunnen voldoen aan eigen verwachtingen of die van de omgeving kan leiden tot boosheid en zelfs agressie, huilbuien, zwijgzaamheid en de neiging je te verstoppen. Er komen lichamelijke klachten om de hoek kijken als buikpijn, hoofdpijn, hartkloppingen of hyperventilatie, omdat het lichaam uit alle macht signalen uitzendt dat het te veel is.

Herken je deze klachten en wil je weten hoe je voorkomt dat de spanning te hoog oploopt? Dan heet ik je van harte welkom in één van de locaties!

balans

Over bijkaren

Initiatiefnemer Aansluiten Bij Communicatie, gepassioneerd voorvechter van (mede)zeggenschap van mensen voor wie praten en luisteren niet vanzelfsprekend is
Dit bericht werd geplaatst in Aansluiten Bij Communicatie, balans, Gevoel en verstand, Relaties, stress en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.