Omdat het anders kan

Denkertje11(stuk tekst verwijderd die niet meer relevant is)

Die energie en passie ondervind ik dagelijks en motiveren mij om het beste uit mezelf te halen om zo mensen met problemen op weg te helpen naar een vitalere toekomst. Samen met mijn partners én cliënten onderzoeken we welke begeleiding het beste past. De partners beschikken gezamenlijk over ervaring en expertise op diverse gebieden en daar waar het voor cliënten goed is, zoeken we samenwerking met andere partijen in de zorg.

Ik bied vanuit mijn logopedische achtergrond bij diverse problemen ondersteuning. In geval van bijvoorbeeld overspannenheid of depressie zie je vaak veranderingen in houding, adem en stem. Ik bied op praktische wijze inzicht in die veranderingen en begeleid mensen naar een meer ontspannen houding, ademing en stemgebruik.

Bij vragen over problemen met eten, drinken en slikken, doe ik onderzoek naar aard eneetsmakelijk oorzaak. Bijvoorbeeld in het geval van kinderen met een meervoudige beperking,  die eten en drinken (gaan) weigeren, kijk ik wat de reden kan zijn en wat er nodig is om de situatie te veranderen. Soms ligt het in de voorbereiding, soms in het eten zelf en soms zijn kinderen toe aan een volgende stap in hun ontwikkeling. Ook bij volwassenen met een verworven slikstoornis onderzoek ik de mogelijkheden en sluit ik daar bij aan met mijn behandeling.

Een ander voorbeeld is dat ik mensen coach die problemen ervaren in de communicatie. Mijn expertise ligt op het gebied van problemen met praten en luisteren als gevolg van een verstandelijke en/of meervoudige beperking, Niet Aangeboren Hersenletsel of ontwikkelingsgerelateerde problemen. Mijn coaching is dan gericht op het leren kennen, opheffen, compenseren en/of accepteren van de beperkingen die leiden tot onbegrip. Communicatie is altijd tweerichtingsverkeer en daarom richt ik me op de cliënt in contact met zijn omgeving.

Denkertje3

Ik bied ook trainingen en workshops onder andere op het gebied van gelijkwaardige communicatie. Meer weten over aspecten die de dagelijkse omgang beïnvloeden, verandert je kijk op de wereld. Ik geloof heel sterk dat hulp- en zorgverleners die investeren in hun communicatieve vaardigheden zich bewuster zijn van hun eigen invloed op het proces van hulp- of zorgverlening en daardoor beter afstemmen op de cliënt die zij voor zich hebben. Op www.aansluitenbijcommunicatie.nl zijn gratis boekjes aan te vragen met daarin tips over afstemmen in de communicatie.

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor u kan betekenen? Op mijn website www.aansluitenbijcommunicatie.nl vindt u een knop om een gratis, vrijblijvend gesprek aan te vragen

Over bijkaren

Initiatiefnemer Aansluiten Bij Communicatie, gepassioneerd voorvechter van (mede)zeggenschap van mensen voor wie praten en luisteren niet vanzelfsprekend is
Dit bericht werd geplaatst in Aansluiten Bij Communicatie, Communicatie, eten en drinken, gelijkwaardigheid, Goede zorg, professionele communicatievaardigheden, stress en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.